ANKARHUSETS SERIEVERKSTAD - ANKKURITALON SARJAKUVAPAJA


“Ankarhusets serieverkstad - Ankkuritalon sarjakuvapaja”  on v ärikäs 70-sivuinen sarjakuvalehti, joka on koottu 26 paraislaisen sarjakuvista. Teokset ovat syntyneet Ankkuritalossa pidetyissä työpajoissa keväällä 2023. Lehden alussa on Siiri Viljakan sarjakuvamuotoinen johdanto.

Kirjavissa sarjakuvatarinoissa esiintyvät mm. Suntti, kissoja, fantasiaolentoja ja siltaremontti. Sarjakuvien tekoa on harjoiteltu, ideoitu, piirretty ja lopulta toteutettu teemalla “yhdessä”. Suurimmalle osalle projektiin osallistuminen oli ensimmäinen kosketus sarjakuvan tekemiseen.

Työpajojen ohjaajana ja julkaisun toimittajana on työskennellyt Turussa asuva sarjakuvataiteilija Siiri Viljakka. Viljakka on työskenteli kevään 2023 ajan Paraisten kuntakuvataiteilijana osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta. Sarjakuvaprojektissa ovat olleet tiiviisti mukana Paraisten kaupunki, Paraisten kirjasto/Kirjastojen demokratiahanke, Turun sarjakuvakerho, Turunmaan taidekoulu Konstila, Saaristo ilman rajoja -liike, Toimintakeskus Kiikari, Nuortenpaja Aktiva ja useita muita paraislaisia toimijoita.

Toimittanut: Siiri Viljakka
Käännökset: Ralf Kauranen
Taitto: Turun Sarjakuvakerho
Fontti: Hilla Semeri
Tekijät: Lauri Kallio, Barbro Laurén, Anna Gaponova, Fedir Gaponov, Arina Danylko, Ulla-Maj Lübchow, Jade Suodenjärvi, Kerli Pelkonen, Kirsi Hokkanen, Rosa Linnamäki, Linnea Aalto, Emma Sandström, Margot Aberg, Emma Ivaska, Fia Isaksson, Vera Danielsson, Bene H., Ellen Lertola, Sofia Aspholm, Clara Wickström, Taimi Turunen, Eini Kaukametsä, Caroline Backman, Ben Westerlund, Amanda Ginman, R ja Siiri Viljakka

Kustantaja

Paraisten kaupunki

Sivuja

75

Koko

A4

Sidosasu

Pehmeäkantinen

Väritys

Väri

Kieli

ruotsi, suomi, englanti 

Julkaisuvuosi

2023

ISBN

978-951-96829-8-3
YLE VEGAJohdanto: